Triatleten Lisa Nordén är del av det svenska cykellandslag som kör Världstouren i Vårgårda. Foto: Jesper Andersson/TT

Lisa Nordén ”byter sport” igen – klar för landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Triatleten Lisa Nordén byter sport – åtminstone tillfälligt. Hon är klar för det svenska cykellandslag som tävlar i Vårgårdas World Tour-lopp i augusti.

– En jättespännande upplevelse att få möta världseliten på den tekniskt krävande banan i Vårgårda, säger hon till arrangören.

I mitten av augusti svänger världstouren förbi Vårgårda i Västergötland. Då förstärker det svenska laget med OS-silvermedaljören i triathlon från London 2012. Det är ingen dålig förstärkning. Nordén vann SM-linjeloppet i överlägsen stil i slutet av juni. För två år sedan var hon dessutom med i tempoloppet på EM.

– Men det här handlar inte om att jag ska byta sport eller så.  Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag ser det här som chans att se hur jag hanterar att hänga med i proffsklungan. Sedan får man sätta sig ned och utvärdera fortsättningen. Men Vårgårdas tävling ligger perfekt i mitt schema några veckor före Ironman-VM i Nice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.