Cyklisten Fredrik Ludvigsson skulle till Bryssel för en tävling när terrordåden inträffade. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svensken ställer in cykeltävling efter bombdåd

Uppdaterad
Publicerad

Cykeltalangen Fredrik Ludvigsson skulle ta flyget till Bryssel i dag, men kom aldrig iväg. ”Skulle flyga till Bryssel nu, tur man inte hann åka så man var där när det hemska hände”, skrev svensken på Twitter under förmiddagen.

Efter bombdåden i Bryssel med flertalet omkomna har reaktionerna varit många på sociala medier.

En svensk som i dag skulle flyga till den belgiska huvudstaden var cyklisten Fredrik Ludvigsson, som för knappt två månader sedan fördes till sjukhus efter en otäck krasch under ett cykelpass i Spanien.

Flera lagkompisar ställer också in

I dag var tanken att 21-åringen skulle flyga till Bryssel för cykeltävlingen Dwars door Vlaanderen, men nu ställer han in sin medverkan i tävlingen. Senare på kvällen meddelades det att hela Ludvigssons stall ställer in medverkan.

”För många åkare som inte kan resa till Belgien på grund av dagens terroristattacker. Tyvärr omöjligt att få till ett lag till början av #DDV”, skriver man på Twitter.

Fler tävlingar planeras i Belgien

Arrangörerna gav under dagen information om att tävlingen kommer att köras under morgondagen, men deltagandet ser begränsat ut.

Totalt planeras tre tävlingar i Belgien bara den här veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.