Fabio Jakobsen har återkommit på högsta nivå efter den svåra kraschen förra året. Foto: TT

Nära mista livet för ett år sedan – vann dagens etapp i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

Fabio Jakobosen var nära att mista livet efter en svår krasch för ett år sedan. I dag tog nederländaren sin andra etappseger i Vueltan på en vecka.

– Det är speciellt att vara tillbaka, säger Jakobsen som är tillbaka bättre än någonsin.

Han vann tredje etappen av Vueltan och tog i dag sin andra på den åttonde etappen efter att ha tryckt gasen i botten med 200 meter kvar till målet i La Manga del Mar Menor efter 174 platta kilometrar.

För två år sedan tog Jakobsen också två etappvinster i Vueltan.

– Jag är extremt tacksam över att vara här och får tacka stallet så mycket. Det är det här vi tränar för, att vinna spurter. Det är speciellt att vara tillbaka, säger Jakobsen till Cyclingnews.

Det var för drygt ett år sedan som Jakobsen kraschade så svårt i Polen runt att han var nära att mista livet och försattes i medicinsk koma. Dylan Groenewegen trängde Jakobsen mot barriärerna på upploppet och stängdes sedan av i nio månader för sin vårdslösa körning.

– Jag är glad att jag lever, sade Jakobsen efter att ha väckts ur koman.

I sammandraget var det inga förändringar utan Primoz Roglic leder med åtta sekunder före Felix Grosschart.

I morgon väntar en tuff bergsetapp innan den första vilodagen kommer på måndagen.

Treveckorstävlingen har målgång i Santiago de Compostela den 5 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.