Otäcka vurpor på tourens svåraste etapp

Otäcka vurpor när Urán vann

Warren Barguil höjde näven efter målgången i Chambéry. Men målfotot avslöjade att det var colombianen Rigoberto Urán som tagit sin första etappseger – millimeter före fransmannen.

Urán var starkast på slutspurten trots att han cyklade de sista kilometerna med trasiga växlar. Annars handlade den nionde etappen, som räknas som en av de svåraste, mest om de tre höga klättringarna och de branta utförsbackarna som orsakade flera otäcka vurpor.

Den värsta stod australiensaren Richie Porte för när han i över 70 kilometer i timmen flög in i en bergsvägg. Medicinsk personal tog sig genast fram till 32-åringen.

Chris Froome slutade trea och behåller sin totalledning. Britten stod för en imponerande upphämtning efter att ha fått punktering inför den sista klättringen men med en ny cykel tagit sig förbi klungan och i kapp täten.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.