Jenny Rissveds vann i Lenzerheide. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rissveds vann i Lenzerheide: ”Känner mig i balans”

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbike-stjärnan Jenny Rissveds tog idag en världscupseger i short track. För andra året i rad vann hon i schweiziska Lenzerheide.

– Det liknar Sverige. Det är mycket rötter, snabbt och intensivt. Jag gillar det, säger hon i Redbull TV:s sändning.

Jenny Rissveds trivs i Lenzerheide. I dag tog hon en knapp seger före hemmacyklisterna Alessandra Keller och Jolanda Neff då det var short track på schemat. 

Den svenska OS-guldmedaljören från 2016 ryckte med tre varv kvar och fick en drygt tio sekunder stor lucka. Väl i mål var segermarginalen bara en sekund stor.

– Jag hade ingen strategi, men jag fick en lucka under några varv, säger Rissveds.

I den totala världscupen klättrar Rissveds till en tredjeplats. Hon har 775 poäng och den ledande australiensiskan Rebecca McConnell står på 1125 poäng.

Rissveds, som har brottats med psykisk ohälsa, njuter just nu av att tävla.

– Jag känner mig balanserad i livet överlag. Jag är glad och jag älskar att cykla. Jag har vant mig vid att tävla och börjat tycka om det. Jag hoppas jag kan hålla kvar vid den känslan, säger hon.

KLIPP: Här snuvas Jenny Rissveds på segern – med en halvmeter (17 juni)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Rissveds förlorade med en halvmeter i världscupen. Foto: CityMountainbike/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.