Rissveds comeback blev succé

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren Jenny Rissveds tog SM-guld i Värnamo trots låga resultatmål.

– Helt fantastiskt. Både för att jag är tillbaka och tävlar och lyckades vinna. Det var längesen jag var så här glad över att få cykla, säger en tydligt berörd Rissveds.

Nästan tre minuter före tvåan, Alexandra Engen, tog Jenny Rissveds en betryggande seger i mountainbike-SM.

– Helt fantastiskt. Både för att jag är tillbaka och tävlar och lyckades vinna. Det var längesen jag var så här glad över att få cykla, säger en tydligt berörd Rissveds efter segern.

Hon har en tuff tid bakom sig och har haft uppehåll i tävlandet en längre period. Flera planerade försök att komma tillbaka till tävlandet har fått skjutas upp. Men när hon till slut bestämde sig för att starta i SM var hon verkligen redo.

”Känns grymt att få vinna”

– Det var oväntat för mig själv. Med tanke på att jag förlorade två släktingar i våras som var två av mina största fans, de har alltid följt mig och stöttat mig, så kändes det grymt att få vinna, det första jag gör.

Inför SM i Värnamo hade hon inga resultatmål annat än att ha roligt och känna glädjen för sporten. Men hon levererade trots allt och kan nu lägga ännu ett SM-guld bredvid OS-guldet. Och glädjen för sporten är tillbaka, både hos henne och publiken.

– Jag har aldrig sett så här mycket folk på en svensk cykeltävlling förut. Riktigt roligt att se verkligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.