Jenny Rissveds tävlar på SM. Foto: Bildbyrån

Jenny Rissveds tillbaka på pallen i världscupen

Publicerad

OS-mästaren i mountainbike, Jenny Rissveds, är tillbaka i världstoppen.
Under världscuptävlingen i italienska Val di Sole utmanade hon världseliten igen – och blev trea till sist.
– Jag trodde aldrig att jag skulle komma tillbaka till den här nivån, sa Jenny Rissveds med tårar i ögonen till Red Bull TV.

Det blev en rafflande spurtuppgörelse i världscuptävlingen i Val di Sole. Pauline Ferrand Prevot vann före Jolanda Neff vann, men på tredjeplats rullade Jenny Rissvads in jublande glad – en minut efter.

– Jag är nöjd och stolt. Nu ser jag framåt mot nästa utmaning, världscupen i Lenzerheide. Nu ser jag bara framåt, sa Jenny Rissveds som var minst lika glad för sin tredjeplats som ettan och tvåan i loppet.

Redan på första varvet var Jenny Rissveds (med startnummer 72) med bland de tio bästa. Och vid första varvningen var hon på sjätteplats i en klunga som jagade ledarna.

Jenny Rissveds såg väldigt stark ut när hon klättrade i den långa stigningen, och hade full satsning utför bland stenarna på den knixiga banan och vid andra varvningen var hon med i kampen om pallpaltserna då hon jagade ikapp Jolanda Neff, Schweiz.

Vid tredje varvningen var hon uppe på andra plats och jagade tillsammans med Jolanda Neff den ledande Pauline Ferrand Prevot. Men i stigningen i början på det fjärde, och näst sista varvet tappade Jenny Rissveds kontakten med Neff efter ett tekniskt misstag i ett knixigt parti. Och resten av loppet fick hon jaga ensam då Neff tog upp kampen om att nå ikapp Ferrand Prevot ensam.

Neff kom i kapp, men förlorade spurten – medan Jenny Rissveds höll undan till en säker tredjeplats, hennes bästa resultat i världscupen efter hennes comeback.

Nu återstår det två världscuptävlingar innan VM väntar för Jenny Rissveds och de andra i världstoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer