Jenny Rissveds. Foto: Bildbyrån

Rissveds står fast vid sitt beslut – nobbar VM

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbikestjärnan Jenny Rissveds bekräftar att hon inte kommer att tävla i VM. Det beror på sponsorbråket med förbundet.

”Även om en potentiell lösning har presenterats så är alla parter eniga om att den kommer för sent.”, meddelar hon i ett pressmeddelande.

Orsaken till att Rissveds och Alexandra Engen inte tävlar i VM i australiensiska Cairns i början av september är att cyklisterna har valt att inte skriva på landslagsavtalet som innebär att de tävlar i förbundets sponsorer istället för sina egna.

– Problemet har varit ett faktum hela året. Vi kommer inte hitta någon lösning. Åkarna har hamnat i kläm. Jenny vill inte vara med om den här situationen helt enkelt. Hon tog ett beslut på egen hand. Det finns tid kvar men vi ser ingen lösning på det, sade Rissveds manager Johan Elliot tidigare till SVT Sport.

Rissveds fokuserar nu på den sista deltävlingen i Världscupen som avgörs i helgen i Val di Sole, Italien.

Uppdaterad klockan 15.16 onsdagen den 23.8: Ida Jansson tävlar i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.