Rissveds tog sin första seger sen comebacken Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Rissveds tog sin första seger sen comebacken

Efter en svår start med en krasch på det första varvet visade Jenny Rissveds enorm styrka och vann sin första världscuptävling sedan hennes comeback. Med tårar i ögonen intervjuades Rissveds efter loppet.

– För två år sedan ville jag inte leva. Jag vill bara säga till alla, ge inte upp, säger hon i segerintervjun till Red Bull TV.

Jenny Rissveds tog idag sin första världscupseger sen OS-guldet 2016. På Lenzerheide där Rissveds tog sin första seger i världscupen tog hon idag sin andra. En speciell seger efter hennes kamp mot depression som har hållit henne borta från sporten. En tårfylld Rissveds intervjuades efter loppet i målfållan:

– För två år sedan ville jag inte leva. Jag vill bara säga till alla, ge inte upp!

Ursinnig spurt

Jenny Rissveds gick ut starkt från startfållan och cyklade iväg i en tidig ledning. Men under första varvet i en tuff nedförsbacke i terräng kraschade Rissveds och tappade mot toppen.

Men Rissveds skulle hämta sig.

Rissveds hade trots kraschen på första varvet ordentligt häng på toppen när loppet gick in i sina sista varv. Nederländskan Anne Terpstra ledde med ett varv kvar med Rissveds bara några sekunder efter. Men i början av det sista varvet satte svenskan i gång med en ursinnig spurt och gick om Terpstra på förstaplats. Rissveds ångade på ordentligt och Terpstra kom aldrig riktigt nära. Rissveds kom tillslut in på 1:21.09, 25 sekunder före tvåan Terpstra.

Lenzerheide är en speciell bana för Rissveds. 2016 tog var det skådeplatsen för Rissveds första världscupseger. Dagens seger är hennes andra totalt i världscupen.

– Cirkeln är sluten. Jag vann här för två år sedan och nu är jag tillbaka, sa Rissveds efter segern.

Segern innebär att Jenny går upp på en niondeplats i världscupsrankningen i Crosscountry-klassen.

ARKIV: SVT Sport träffade Jenny Rissveds 2018: ”Jag vill vinna OS igen”