Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Redbull TV

Rissveds trea – efter dramatisk spurtstrid

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds fortsätter att imponera i världscupen i mountainbike. Svensken knep två pallplatser förra helgen – idag blev 27-åringen trea i tjeckiska Nove Mesto efter en dramatisk spurstrid. Efteråt låg Rissveds utslagen i målområdet.

– Det var ett hektiskt lopp, jag försökte hålla mig lugn och det lyckades jag med, säger Rissveds till Redbull TV.

Förra helgen gjorde Jenny Rissveds säsongsdebut i världscupen i tyska Allbstadt. Hon blev trea under fredagen och följde upp med en andraplats under söndagen.

Nu har cupen förflyttat sig till Nove Mesto. Och i dagens short track-lopp var Rissveds länge med i tät, men på slutet av det sjätte varvet tappade svenskan flera placeringar. Ut på det sjunde varvet gjorde Rebecca McConnel, förra söndagens segrare, en rejäl attack och drog ifrån. Men Rissveds och övriga i topp krigade sig tillbaka under det nionde och sista varvet.

Loppet avgjordes efter en dramatisk spurtstrid, där schweiziskan Jolanda Neff var vassast och knep sin tredje seger i short track.

– Jag vann, det är fantastiskt, konstaterar Neff i Redbull TV.

Tvåa blev McConnel – och Rissveds knep tredjeplatsen med minsta möjliga marginal. Målfoto krävdes för att skilja Rissveds och fyran, Sina Frei från Schweiz, åt.

Efter kraftansträngningen var svenskan helt slut och låg utslagen på gräset i målområdet en bra stund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.