Foto: TT

Rissveds vann i comebacken: ”Har varit jävligt tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbikestjärnan Jenny Rissveds var tillbaka i tävlingsspåret under SM i Östersund.

Då vann hon omgående på den olympiska distansen cross-country och försvarade sitt SM-guld från i fjol.

– Det är skitkul att vara tillbaka, säger hon efter segern i svenska cykelförbundets tv-sändning.

Hon vann ohotat efter att ha varit i ledning nästan direkt från start och kunde sedan i ensamt mak glida över mållinjen som SM-guldmedaljör före Linn Gustafzzon och Alina Johansson.

Tanken var att OS-guldmedaljören i mountainbike Jenny Rissveds skulle ta ett tävlingsuppehåll under 2018. Då kom beskedet lika oförhappandes som oväntat att hon i sista stund hade anmält sig till SM.

– Det har varit en jävligt tuff period för mig, jag har varit helt off i ett halvår, har bara tagit promenader och sedan varit helt däckad efter det, säger hon.

– Men jag har känt mig understimulerad en tid efter alla promenader och då ville jag börja träna efter schema, så att det inte skulle blir för mycket. Sedan bestämde jag mig för att sikta mot SM.

Fakta: Jenny Rissveds

Född: 6 juni 1994.

Bor: Falun.

Klubb: Falu CK.

Internationella meriter: OS-guld 2016, EM-guld 2013, fyra i VM 2014, fyra i EM 2014, tvåa i världscupen 2014 och trea 2013, vinnare av fyra deltävlingar i världscupen, flera U23-medaljer, bland annat VM-guld 2016. Trea på för-OS i Rio 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.