Rissveds på SM i somras Foto: TT Nyhetsbyrån

Rissveds vill köra fler OS

Publicerad

Jenny Rissveds vill tillbaka till de olympiska banorna.
Efter två år borta från världseliten, på grund av en depression och en återhämtningsperiod, börjar den svenska mountainbikestjärnan blicka framåt.

– Jag vill köra OS, absolut. Men jag vet inte, allt är så ovisst, även för mig, säger hon i en intervju med DN.

Hon tog OS-guld i Rio 2016 och trots att mycket är osäkert kring när och hur Rissveds är tillbaka i världseliten är hon säker på vad hon vill.

– Det enda jag vet är att jag tränar för att jag ska hålla, och vill optimera det jag inte har lyckats optimera tidigare. Jag vill såklart vinna OS igen. Sedan om det blir 2020 eller 2024 eller ännu senare, det vet jag inte. Men jag vill köra några OS till i alla fall, säger 24-åringen till DN.

Hon berättar att planen är att bygga upp ett eget team i stället för att skriva på för ett proffsstall och hennes manager letar för fullt efter sponsorer. Hon vill till en början vara teamets enda åkare, och ha med sig tre personer ut på tävling: en massör och kock, en mekaniker och en som sköter allt övergripande.

– Jag vill på något sätt avdramatisera det hela lite grand. Tillbaka till tiden när jag och pappa åkte på tävlingar och all press kunde släppa, jag var bara där för att jag ville cykla och ha kul. Men jag vet att det aldrig kommer att bli så. Eftersom jag har gjort bra resultat, och jag är någon i den här världen, cykelvärlden. Så jag får lära mig att förhålla mig till det, men samtidigt komma tillbaka till det här med glädjen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer