Följ herrarnas linjelopp i cykel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens Sportstudio bjuder bland annat på cykel-VM:s avslutande linjelopp för herrar och Piteå, som leder damallsvenskan, tar emot regerande svenska mästarna i Linköping. JUST NU: Tobias Ludvigsson har brutit tävlingen.

– Kanske det är så att det hade gått längre om han hade kört lite mer ekonomiskt, säger förbundskapten Lucas Persson till SVT Sport.

Programledare David Fjäll och SVT Sports experter finns på plats i Sportstudion för att guida tittarna genom många timmar av spännande liveidrott. Dessutom blir det nyhetsuppdateringar från sportens värld.

Expert Emma Johansson ser fram emot herrarnas linjelopp på VM i Innsbruck, även om banan sannolikt blir för svår för svensken Tobias Ludvigsson som dessutom saknar hjälpryttare.

– På linjeloppet är det helt extremt, han blir helt ensam och kan inte luta sig mot en lagkamrat.

Toppcyklister från flera länder kommer att göra upp om segern.

– Det är en tuff VM-bana i år, men man behöver ändå ha en liten spurt. Jag tror på Julian Alaphilippe, Frankrike, britten Simon Yates som vann Vueltan och nederländaren Tom Dumoulin som tog två VM-guld i fjol.

– Slovaken Peter Sagan som vunnit linjeloppet tre raka VM är lite lurig, man vet aldrig med honom. Nu är han ingen topp-förhandsfavorit som andra år men man kan aldrig räkna bort honom. Det borde vara för tufft, men man vet aldrig, säger Emma Johansson.

Ledande Piteå mot mästarna

Upplösningen av damallsvenskan är nära. Med fyra omgångar kvar leder Piteå serien på 39 poäng – men strax där bakom jagar Rosengård (36) och Göteborg (35).

I dag tar Piteå, som hoppas på sitt första SM-guld, emot regerande mästarna Linköping. Matchen sänds i Sportstudion med start 16.00.

– Piteå slog Linköping på bortaplan i våras men Linköping är ett annat i dag. Linköping har teoretisk chans att vara med och slåss om medaljerna och de vill nog revanschera sig, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Hålltider Sportstudion, SVT1

09.30-18.00 Sportstudion

09.40 Cykel-VM, linjelopp herrar (går över i SVT2 15.50-16.45)

16.00 Damallsvenskan,  Piteå-Linköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.