Foto: Team Giant-Alpecin

Svensk cyklist inblandad i stor olycka i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Sex cyklister i storlaget Giant-Alpecin frontalkrockade på lördagen med en bil på träningsläger i Spanien. En av de inblandade är svenske talangen Fredrik Ludvigsson, 21. ”Fredrik är okej. Det är allt jag kan säga nu”, säger lagets sportdirektör Aike Visbeek till SVT Sport.

Spansk räddningstjänst uppger att en kvinna från Storbritannien körde på fel sida av vägen och kolliderade med de sex proffscyklisterna, rapporterar AP.

Bilder från lokal press visar cyklar som ligger demolerade vid vägkanten. Laget meddelar att alla åkarna är vid medvetande, att läget för dem är stabilt och de är kontaktbara. Alla åkarna togs till sjukhus.

– Alla i laget är i chock just nu och vi har en del stora saker att ta itu med. Men vi inser också att vi har haft en del tur på vår sida, säger lagets läkare Anko Boelens.

Två av åkarna, enligt uppgift i 27-årsåldern, ska enligt Informacion vara allvarligt skadade och ha tagits med helikopter till två olika sjukhus.

Fredrik Ludvigsson har ännu inte börjat tävla den här säsongen, och befann sig på lägret tillsammans med lagets största stjärnor, bland andra tyske klassikeråkaren John Degenkolb, även han inblandad i kraschen.

Ludvigsson och hans äldre bror Tobias är de enda svenskarna i World Tour, cykelsportens högsta division på herrsidan.

De inblandade åkarna är: Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam och Max Walscheid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.