SVT-experten om Rissveds: ”Väldigt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds nobbade VM efter ett sponsorbråk med förbundet. Emma Johansson tror man hade löst konflikten, om Rissveds hade haft en klar medaljchans.

– Hade hon varit i samma form som OS, och det funnits en möjlighet att köra hem medaljer, så tror jag att man funnit en lösning, säger SVT:s cykelexpert.

Konflikten handlar om materialet, och verkar segsliten.

– När du tävlar med ditt lag så är det lagets egna regler som gäller, och när du tävlar för landslaget så är det de som står för utrustningen, eller personal equipment som det heter. I det här avtalet med UCI (internationella cykelförbundet), så står det väldigt otydligt om vad som gäller. Var är personal equipment? Det är ju den stora diskussionen, säger Emma Johansson.

Trots påtryckningar från både Jenny Rissveds manager Johan Elliot och det svenska cykelförbundet har inte det kommit några klarheter.

– De har inte kunnat svara på det, och hade det blivit en tydlig lista så tror jag att det hade varit löst på ett mycket smidigare sätt, säger Emma Johansson.

”Hoppas man finner en lösning”

Emma Johansson ser konflikten som ett stort problem.

– Jag hoppas man finner en lösning. Jenny har haft ett tungt år, och det är klart man önskar se henne på tävlingsbanan som den Jenny vi såg på OS. Hade hon varit i samma form som då, och det funnits en möjlighet att komma till VM och köra hem medaljer, så tror jag att man funnit en lösning. Det är jag ganska säker på. Jag hoppas att man får en relation, och hoppas att de jobbar med det, säger Emma Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.