Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT säkrar rättigheterna till cykel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Cykel-VM i SVT blev en fin tittarframgång och nu är det klart att SVT köpt rättigheterna till fler världsmästerskap i cykel i ytterligare fyra år.

– Över 400 000 tittare tog del av våra sändningar från cykel-VM i helgen. Det visar verkligen att intresset för cykelsporten inte bara vuxit på motionssidan de senaste åren utan att det även finns ett genuint intresse att följa de bästa i världen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Mellan 2021–2024 äger SVT de exklusiva rättigheterna till bland annat cykel-VM med linje- och tempolopp och VM i mountainbike. Dessutom äger SVT rättigheterna till multi-VM i cykel som avgörs för första gången någonsin i Glasgow 2023.

– Det stora evenemanget i Skottland kommer att bli en riktig höjdpunkt. Hela 13 världsmästerskap i lika många cykeldiscipliner kommer att avgöras under två veckor i augusti, säger Edlund Jönsson.

Nästa år avgörs cykel-VM i Belgien i september men redan om knappt två veckor, den 10 oktober, sänder SVT VM i mountainbike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.