Froome mot sin fjärde Tour de France-titel

Uppdaterad
Publicerad

Chris Froome har inte vunnit en enda etapp i årets Tour de France. Men titeln har han ändå i sin hand inför avgörandet på söndag.

– Det är bara en fantastisk känsla.

Britten Chris Froome har sin fjärde titel i Tour de France så gott som säkrad. Inför dagens tempoetapp i Marseille låg han 23 sekunder före tvåan Romain Bardet.

Bardet hade chansen att gå förbi om han gjorde ett riktigt bra lopp. Men fransmannen hade inget att sätta emot tempospecialisten och han försvarade inte heller sin andraplats. Inför slutspurten såg Bardet ut att tappa det totalt och inte ens behålla en pallplats men han fann oanade krafter och slutade trea i totalen.

– De senaste dagarna har inte min hälsa varit den bästa. I dag mådde jag verkligen inte bra, förklarade Bardet för TT.

Colombianen Rigoberto Uran som låg 6 sekunder efter Bardet inför etappen gick om och ligger nu tvåa.

Polack etappsegrare

Polacken Maciej Bodnar vann etappen och två blev landsmannen Michal Kwiatkowski. Froome blev trea men leder alltså totalt. Han ligger nu 54 sekunder före tvåan Uran och ser ut att kunna defilera in i mål när Touren avgörs i Paris morgon.

– Det är bara en fantastisk känsla, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.