Chloe Dygert får medicinsk vård efter sin svåra krasch. Foto: TT

Tränaren: ”Vi är oroade över det djupa såret”

Uppdaterad
Publicerad

Chloe Dygert hade en droppställning kopplad till sig när hon flögs med ambulanshelikopter till ett sjukhus i Bologna för akutvård.

Hon kraschade svårt och flög över en låg metallbarriär när VM-tempot vid Imolabanan i Italien tog slut för den regerande mästaren.

– Vi vet inget om diagnosen ännu. Det jag känner till är att hon flögs till ett sjukhus i Bologna och togs till akuten för undersökning av läkare. USA:s cykelförbund har två ledare med henne på sjukhuset, säger Dygerts tränare, den trefaldiga OS-mästaren Kristin Armstrong, enligt Cyclingnews.

KLIPP: Världsmästaren kraschade svårt i ledning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Världsmästaren kraschade svårt i ledning. Foto: TT/SVT

Dygert slog i benet och skrapades i samband med olyckan.

– Vi är alla oroade över det djupa såret över benet där hon slog i räcket. Det är fruktansvärt och skrämmande och det kommer att bli en tuff rehabperiod för Chloe, säger Armstrong.

Pappan kontaktad i USA

Hemma i USA fick familjen besked om den svåra olyckan.

– Men jag försöker alltid att se saker från den goda sidan och det är att Chloe är i bra händer, flera personer tar hand om henne och hon har ett bra team runt sig. Jag har pratat med hennes pappa och förhoppningsvis kan han flyga över även om det är svårt under covid-tider.

Även om det är en svår olycka där man inte har hela bilden klar för sig ännu hoppas Armstrong att Dygert klarat sig under omständigheterna väl.

– Det är definitivt en allvarlig olycka men när hon tittar tillbaka på det kommer hon förhoppningsvis att säga att hon hade tur i oturen. Det hade kunnat vara ännu värre, funderar Armstrong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer