Foto: Bildbyrån

Världscupen i Vårgårda ställs in

Uppdaterad
Publicerad

På grund av det rådande världsläget står de flesta idrotter stilla.

Under förmiddagen kom även beskedet att cykelns enda världscuptävling i Sverige ställs in.

– Myndigheternas beslut står över UCI:s önskemål om en tävlingskalender, säger tävlingsansvarige Helen Henriksson till SVT Sport.

Vårgårdas World Tour, som är en del av damernas världscup, skulle ha ägt rum den 8-9 augusti men tvingas nu ställas in. Sedan tidigare har det internationella cykelförbundet, UCI, förbjudit internationella tävlingar till den 1 juli och touren till den 1 augusti.

Det nya tävlingschemat från UCI öppnar upp för att flera tävlingar ska klämmas in under kort tid, med start i augusti. Det har dock inget att göra med beslutet att världscupen i Vårgårda ställs in.

– Det beror på de rådande omständigheterna kring covid-19. Vi har ungefär 400 volontärer som jobbar under den helgen och det är inte trovärdigt att vi som cykelklubb arrangerar ett så stort arrangemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.