Rosengårds sportchef Therese Sjögran Foto: TT

Amerikansk landslagsanfallare till Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård förstärker truppen inför damallsvenskan. Amerikanska Hailie Mace, som gjort två A-landskamper för USA har skrivit på för klubben.

Fotbollssäsongen och damallsvenskan närmar sig. Nu har Rosengård lagt ännu en pusselbit i spelartruppen inför säsongen. Den amerikanska anfallaren Hailie Mace har skrivit på ett kontrakt som gäller fram till sommaren med möjlig förlängning till november.

Mace har gått på University of California och har spelat två landskamper med USA:s A-lag. Hon gick som tvåa i draften 2019.

– Vi är otroligt glada att Hailie har valt oss. Hailie är en fysisk spelare som kan använda båda fötterna. Bra avslut och bra på huvudet. Hon kommer spetsa till vår trupp rejält. I första hand är hon värvad som forward, men kan även spela på en wingback-position”, säger sportchefen Therese Sjögran till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.