Nederländsk matchvinnare när Djurgården vann premiären

Djurgården som tippas bland topplagen i årets damallsvenska tabell fick en bra start på säsongen. Inte minst Michaela van den Bulk som gjorde två mål när Djurgården vann premiären hemma mot Eskilstuna.

– Det var lite oväntat, säger nederländskan till SVT Sport.

Det var gästande Eskilstuna som hade spelet inledningsvis på ett solgassande Stockholm stadion. Tabelltrean från förra säsongen lyckades hålla i bollen och Djurgården lyckades inte skapa några farliga chanser.

Trots Eskilstunas övertag var det Djurgården som gjorde matchens första mål. Gästernas målvakt Emelie Lundberg tog för lång tid på sig med bollen i händerna i eget straffområde och domaren blåste indirekt frispark.

– Det är för ojämn nivå på domaren när det gäller det där. Man brukar alltid få en förvarning, nu blåser hon frispark direkt, säger Lundberg.

I den efterföljande situationen tog bollen på armen av en försvarare och den här gången blåste domaren straff. Michaela van den Bulk satte 1-0 till hemmalaget med tio minuter kvar av första halvlek.

Djurgården hittade spelet i andra

I den 55:e minuten utökade Michaela van den Bulk med sitt andra mål i matchen då Malin Diaz tog till vara på ett misstag av en bortaförsvarare. Diaz kunde enkelt servera van den Bulk som distinkt satte 2-0 vid stolproten.

– Det var lite oväntat, säger nederländskan om att bli tvåmålsskytt.

Djurgården hittade mer av sitt spel i andra halvlek och kunde stundtals spela ut Eskilstuna. Gästerna stack dock i mellan och med tjugo minuter kvar hade Loreta Kullashi ett tungt skott som räddades upp i ribban.

Reducering i slutminuterna

Med bara två minuter kvar av ordinarie tid fick Eskilstuna in en reducering och det blev trots allt nerv i matchen. Matilda Plan var sist på bollen i en tilltrasslad situation framför mål.

I anfallet efter hade dessutom Djurgårdens Fanny Andersson ett skott i stolpen. Inget mål den gången och hemmalaget vann med 2-1.

– Vi vet hur bra vi är, vi ska bara visa det, säger van den Bulk.