Legendarens ersättare redan här

Uppdaterad
Publicerad

Hur stort tomrummet på planen kommer bli när nu Therese Sjögran lägger av återstår att se. Säkert är att spelaren som ska försöka fylla det redan är på plats i Rosengård. – Therese är en legendar i klubben och även i landslaget men jag ska göra mitt bästa för att ersätta henne, säger Nataša Andonova.

21-åringen från Makedonien värvades från tyska Potsdam och kommer vara tillgänglig för spel i FC Rosengård från och med 15 juli.

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag gillar klubben, jag gillar staden. Här bor 5000 makedonier så jag känner mig som hemma, säger Andonova när SVT Sport träffar henne efter ett träningspass på Malmö IP.

Damallsvenskan 2015

Vad tycker du om laget såhär långt?

– Det finns många väldigt bra spelare med bra teknik. Det är en ära att få spela med de här tjejerna. Jag vill vinna ligan, cupen och Champions League med Rosengård.

Kapten i landslaget

Trots sin ringa ålder är Nataša Andonova redan lagkapten för det makedonska landslaget, där hon gjort 12 mål på 27 framträdanden. I U19-EM 2010 blev hon utsedd till turneringens bästa spelare, trots att Makedonien var mästerskapets sämsta lag.

– Jag är vänsterfotad, har ett bra skott och bra teknik, beskriver Andonova sig själv som spelare.

”Rolig att se på”

Therese Sjögran ser optimistiskt på Nataša Andonovas framtid i klubben.

– Hon har varit i Potsdam i många år och är väldigt skolad i den tyska fotbollen. Hon har bra karaktär och är väldigt bra med bollen. Det känns som att hon kan fylla ut det tomrummet som jag lämnar. Hon är rolig att se på, det kommer nog hända mycket kring henne, säger den blivande sportchefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet