Foto: TT

Serieledarna åter på banan

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Rosengård kliver åter in i handlingen i damallsvenskan efter VM-uppehållet. Regerande mästarna ställs mot bottenlaget Mallbacken på bortaplan och har chans att ta sin åttonde raka seger i årets damallsvenska.

FC Rosengård har kammat hemma samtliga poäng i damallsvenskan, gjort 29 mål och bara släppt in fyra. Avståndet ner till tvåan Eskilstuna United är tre poäng – men Rosengård har en match mindre spelad.

I kväll är det omstart för mästarlaget och det är med en del förändringar. Dels finns inte Therese Sjögran med, meste landslagsspelaren gjorde sin sista match för klubben i cupvinsten mot Umeå. Nu väntar sportchefsjobb för Sjögran.

Damallsvenskan 2015

– Det är över nu. En skön avslutning, och skönt att få göra en mycket bättre andra halvlek än första, sa Sjögran till SVT efter sista matchen.

Dessutom har skyttedrottningen Anja Mittag lämnat klubben för spel med franska Paris Saint Germain.

Rosengård må ha förlorat två stjärnor men laget är fortfarande fullt med kvalitét. Något som motståndarna är medvetna om.

– För oss är det en stor match att möta detta Rosengård med alla stjärnor. Tror inte de ser det på samma sätt. Att åka till Mallbacken och spela på Strandvallen är nog inte vad de helst vill, säger Sarah Bergman till nwt.

– Gör vi en bra prestation och tar en poäng, då skulle jag nog vara nöjd, säger Bergman.

Mittenmöte

Det är inte bara de regerande mästarna som laddar om, i kväll spelas även Umeå-Linköping. En kamp mellan trean och åttan i tabellen. Umeå förlorade senast i cupen mot Rosengård med 4–1. För gästande Linköping blev det däremot seger mot Örebro i cupen med klara 3–0. Nu ställs de mot varandra.

– Det ska bli väldigt inspirerande att möta Umeå. Vi kommer från en stark insats i söndags och har ett gott självförtroende när vi kliver ut på planen, säger LFC:s assisterande tränare Anders Jacobson till klubbens hemsida.

– Vi är medvetna om att vi möter ett taktiskt skickligt lag med en tydlig spelidé. Just kombinationen av den taktiska skickligheten och duktiga individualister gör Linköping till ett mycket bra lag, säger Lisa Lantz till klubbens hemsida.

– Vi möter ett bra lag, samtidigt som det är en härlig utmaning, säger Lantz.

Kvälls matcher omg. 8

Mallbackens–Rosengård

Umeå–Linköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet