Linköpings Pernille Harder gjorde säsongens tionde mål borta mot Piteå. Seger med 4-1. Foto: Bildbyrån

Skyttedrottningen Pernille Harder briljerade

Pernille Harder kom, sågs och segrade. I en målrik match i Piteå visade den danska målsprutan varför hon leder skytteligan.

Hon satt på bänken mer än halva matchen. Men när den damallsvenska skyttedrottningen väl byttes in i den 58:e minuten dominerade hon direkt.

– Hon är grym, säger klubbkompisen Stina Blackstenius, som själv satte Linköpings 2-1-mål .

Oavgjort i halvtid

Men det var Piteå som överraskande tog en tidig ledning. Redan i den tionde spelminuten fick Marie Tempest Norlin en fin boll av Felicia Karlsson och satte sitt andra mål för säsongen bakom Cajsa Andersson i Linköpingsmålet.

Glädjen hos hemmalaget blev dock kortvarig. Bara minuten senare tog en stark Fridolina Rolfö emot bollen från Mariann Gajhede, och vidare till Renée Slegers som via ribban satte kvitteringen rakt upp i nättaket.

Proppen ur för Linköping

Och i början av andra halvlek kom så den danska målsprutan Pernille Harder in för Linköping och det dröjde bara tio minuter innan hon, efter fin pass från Fridolina Rolfö, osjälviskt serverade bollen till Stina Blackstenius som enkelt satte 2–1.

Den allsvenska skyttedrottningen ökade sen på sin egen målskörd när hon drygade ut Linköpings ledning till 3–1. Harders tionde mål för säsongen. Matchen slutade 4-1 efter mål av norskan Kristine Minde.

– Självklart var det skönt med en vinst. Hela fyra mål mot Piteå som vi haft svårt för på bortaplan är otroligt bra, säger Stina Blackstenius, till SVT Sport.

För Linköping blir nästa utmaning att ta sig hem. Då det råder strejk inom flyget väntar en lång tågresa. Först i morgon förmiddag kommer man tillbaka till Linköping.