Zecira Musovic, 19, har vaktat Rosengårds mål sedan i vintras. Foto: BILDBYRÅN

Rosengård ger juniorer chansen i Skånederbyt

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Rosengård dras med skador på Marta och andra stjärnor.

Då ger man fem juniorer chansen i Skånederbyt mot Vittsjö i kväll.

”Jag är jättenöjd med hur de har presterat. De visar att de inte bara är här för att titta på”, säger sportchefen Therese Sjögran till SVT Sport.

Rosengård vill spara miljonbelopp och tänker satsa mer på egna produkter i stället för dyra värvningar. I matchen mot Vittsjö i kväll tar man vara på den duktiga juniorkull som leder F19-serien överlägset och vann Gothia Cups elitklass.

Zecira Musovic, 19, har vaktat målet sedan i vintras. På senare tid har hon fått sällskap av fler juniorer. Ebba Wieder, nyss fyllda 17, har startat de tre senaste matcherna i A-laget. Nathalie Persson, 18, har hoppat in i samtliga sju matcher efter VM-uppehållet. Emma Pennsäter, 17, gjorde allsvensk debut redan i maj. Och tvåfotade mittfältaren Malin Gunnarsson, 20, håller på att spela till sig en ordinarie plats. Sofia Hagman, 18, ser ut att börja på bänken mot Vittsjö och kan i så fall bli den åttonde junioren Rosengård ger chansen efter VM-uppehållet.

Damallsvenskan 2015

”Rekord för klubben”

– Det är nog rekord för klubben. Men de är lika viktiga som alla andra i truppen så det är bara kul att de får chansen, säger Therese Sjögran till SVT Sport.

Vad har ni för filosofi när det gäller att ge unga spelare chansen?

– Vi har haft många utländska stjärnor och har fortfarande men försöker hitta ett bättre sätt att satsa på de yngre. När det väl bränner till måste de vara förberedda. Jag tycker att det är kul att så många visar att de vill ha en plats, säger Sjögran.

Nya stjärnan på läktaren

I förrgår presenterade Sjögran sitt första nyförvärv i form av kanadensiska VM-stjärnan Josée Belanger, 29. Hon landar i Sverige i dag och kommer att se derbyt från läktarplats.

Brasilianskan Marta, 29, har fortfarande problem med en överansträngning i en baksida. Hon beräknas vara tillbaka mot Mallbacken nästa lördag.

– Marta är inte aktuell i dag. Det är lika bra att vila henne så att hon blir helt återställd och kommer tillbaka pigg nästa helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet