Lotta Schelins Rosengård är favorittippat. Foto: Bildbyrån

FC Rosengård: ”Vi är redo att ta tillbaka guldet”

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård är favorit till att ta hem årets damallsvenska och Malmö-laget är redo att axla trycket som kommer med favoritskapet.

– Som det känns i dag är vi redo att ta tillbaka guldet, säger Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen till SVT Sport.

Efter tre raka SM-guld (ett som LdB FC Malmö) bröts FC Rosengårds dominans i damallsvenskan av Linköping som i fjol blev svenska mästare.

Den första avsparken i årets damallsvenska står runt hörnet och i år är det många som lägger sitt förhandstips på ett namnkunnigt FC Rosengård.

”Mycket kan hända”

Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen menar att hans lag är redo för uppgiften att återta tronen, men att mycket kan hända på vägen.

– Jag tycker vi har en bra trupp och en ambitiös trupp med många duktiga spelare. Men vi såg förra säsongen att mycket kan hända. Både skador och försäljningar kan ställa till det, men som det känns i dag är vi redo att ta tillbaka guldet, säger Majgaard Jensen till SVT Sport.

Marta kan lämna

Samma dag som den allsvenska upptaktsträffen kom det uppgifter om att Rosengård fått en officiell förfrågan från MLS-klubben Orlando om storstjärna Marta.

– Marta är vår spelare och vår säsong börjar om två veckor. Det skulle kännas lite sådär att behöva släppa henne nu, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Majgaard Jensen:

– Det är klart det känns lite osäkert, men skulle någon försvinna får vi jobba med de spelare vi har och utgå ifrån det. Vi har duktiga spelare på plan. Samtidigt har vi många unga duktiga spelare i kombination med toppspelare så det ger oss en bra bredd.

Tre lag utmanar

Vidare tror Rosengårds danske tränare att det i huvudsak blir tre lag som utmanar Malmö-klubben om guldet.

– Linköping har ett bra lag och likaså Eskilstuna. Sedan är Piteå är jobbiga att spela mot. Det är främst de tre lagen som jag tror kommer vara med och utmana.

Rosengårds Champions League-äventyr tog i år slut i kvartsfinal igen. Respasset mot Barcelona ger är extra tändvätska inför premiären.

– Vi ser mycket fram mot första avsparken. Vi har väntat på det här och är revanschsugna efter uttåget i Champions League.

Damallsvenskan kickar igång den 16 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.