Markus Tilly sjukskrivs – ersätts av Therese Sjögran. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Rosengårds tränare sjukskriven

Uppdaterad
Publicerad

Tabellettan FC Rosengårds huvudtränare Markus Tilly sjukskriver sig från och med idag. Therese Sjögran går in som vikarie.

Efter VM i Kanada var tanken att landslagsveteranen Therese Sjögran skulle inneha uppdraget som sportchef för sitt gamla lag FC Rosengård.

I dag står dock klart att huvudtränare Markus Tilly sjukskriver sig, och det är Sjögran som fyller hans plats tills en ny tränare tillsatts.

– På grund av min nuvarande livssituation med bland annat sjukdom i familjen, kan jag inte göra ett så bra jobb som jag önskar för FC Rosengård. Därför sjukskriver jag mig i dag, förklarar Markus Tilly i ett pressmeddelande.

”Omöjligt att förutse”

Till SVT Sport säger Rosengårds sportchef Klas Tjebbes att klubben tittar på både kortsiktiga och långsiktiga alternativ till tränarposten.

– Det är helt omöjligt att förutse hur länge Markus blir borta. Vi tycker att Therese Sjögran är en jättebra tillfällig lösning eftersom hon har en inblick i spelartruppen och kommer därifrån. Hon vet precis hur man reagerar som spelare samtidigt som hon har en ledarroll.

”Kom som en överraskning”

Enligt Klas Tjebbes var sjukskrivningen oväntad.

– Det kom som en överraskning för oss alla, och Sjögran är så förberedd som man kan bli i en sådan situation. Visst har det blivit en del omkastningar i hennes planering.

Resten av ledarstaben kommer att fortsätta på sina ordinarie poster. Rosengårds nästa match spelas borta mot Linköping den 22 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet