Eskilstunas Mimmi Larsson gjorde lagets båda mål i lagens premiär i damallsvenskan mellan Eskilstuna och Djurgården på Tunavallen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dundersuccé för nyförvärvet Mimmi Larsson när Eskilstuna premiärvann

Uppdaterad
Publicerad

Snacka om supervärvning. 21-åriga Mimmi Larsson blev stor matchhjälte med sina två mål när Eskilstuna United vann sin hemmapremiär mot Djurgården inför storpublik. ”Jättekul så klart, första matchen i nya klubben och allt”, säger tvåmålsskytten till SVT Sport.

Segern hemma i kvällssolen på Tunavallen gav Eskilstuna, som slutade tvåa förra säsongen, en skön start  med tre tunga poäng. Matchen slutade 2-1 trots att man dras med många skadebekymmer. I premiären visade laget imponerande bredd. Och 21-åriga nyförvärvet Mimmi Larsson från Torsby blev matchhjälte med två blixtsnabba mål med mersmak.

Sömnig första halvlek

Eskilstuna må ha tappat skyttedrottningen Engannamouit, men har å andra sidan värvat Nathalie Björn och nya målhoppet Marija Banusic från Chelsea. Men i kväll kom det mesta att handla om en 21-årig anfallare från Torsby, som efter sex säsongen i Mallbacken presterade på högsta nivå i sin nya klubb. Men de drygt 2900 som tagit sig till Tunavallen fick vänta ett bra tag innan det blev nån action. Eskilstuna inte fick till ett enda avslut på mål i första halvlek.

– Det tog 45 minuter innan vi liksom förstod att det var match på allvar, säger Eskilstunatränaren Viktor Eriksson till SVT Sport. 

Två blixtsnabba mål avgjorde

Men så, efter halvtidsvila tog Mimmi Larsson chansen efter slarv i Djurgårdsförsvaret. Och första riktiga skottet på mål gav också utdelning. Men det skulle komma mer. Plötsligt skulle Mimmi Larson fördubbla sin målskörd. Efter en perfekt passning av Banusic blev Larsson helt ren med Djurgårdsmålvakten Gunnarsdottir och tvekade inte.

– Jag är ju forward så jag vill ju vara med och bidra, men jag trodde kanske inte det skulle bli såhär bra, säger en glad Mimmi Larsson.

– Mimmi gör en riktigt bra match. Hon höll verkligen klass hela matchen, berömmer Viktor Eriksson.

Tuff start för nykomlingen    

Mittfältaren Johanna Rytting Kanerud reducerade dock för Djurgården till 2-1 på stopptid. En perfekt träff på volley, matchens läckraste mål. Men det blir premärförlust för nykomlingen som i nästa match på onsdag får ta sig an regerande mästaren Rosengård. Eskilstuna får vänta till 24 april innan nästa match borta mot Vittsjö.                  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.