Dahlkvist målskytt i comebacken

I sin förra allsvenska comeback gjorde Lisa Dahlkvist först mål, men tvingades sedan byta på grund av en ny skada. I kväll gjorde hon åter comeback – och gjorde ännu en gång mål.

Men nu linkade hon inte av skadad.

”Det ska bli jävligt roligt med VM”, säger hon.

I sin andra allsvenska comeback för året tycktes hon inte ådra sig någon ny skada. Hon byttes visserligen ut efter 64 minuter, men såg inte ut att ha ont när hon gick ut.

En annan av planens VM-spelare, Eskilstunas Sara Thunebro, kolliderade med en motspelare och fick ont tidigt i den andra halvleken. Efter att ha lindat låret kunde hon spela vidare. Eskilstuna vann: 2–1. Thunebro spelade fram till Eskilstunas 1–0.

Damallsvenskan 2015

”Är redo”

Trots förlusten var Dahlkvist glad och laddad efter matchen.

– Jag har inte vågat packa någon väska har inte velat planera för något VM inför den här matchen. Men nu är jag redo. Jag fick de besked jag ville ha. Det ska bli jävligt roligt med VM, säger hon.

Samuelsson passade snyggt

I övrigt spelade de flesta VM-svenskorna ganska små roller i sina matcher i kvällens omgång, som var den sista innan VM. Jessica Samuelsson slog dock ett fenomenalt inlägg till Stina Blackstenius som gjorde matchens enda mål mot Vittsjö. Samuelsson tvingades dock utgå efter 71 minuter med känningar i baksidan av låret.

– Lite oroskänsla, men ska nog inte vara någon fara, säger Samuelsson till Radiosporten.

En VM-svensk imponerade dock stort: Therese Sjögran. Hon gjorde ett mål och två målgivande passningar i Rosengårds 7–0-seger mot Kristianstad.

Så gick det för de svenska EM-spelarna

Lisa Dahlkvist, Örebro: Spelade de första 60 minuterna. Gjorde 1–1-målet i 1–2-förlusten mot Eskilstuna.

Carola Söberg, do: Släppte in två mål men var stabil.

Sara Thunebro, Eskilstuna: Spelade hela matchen och spelade fram till 1-0 med en fin lång passning. Gjorde illa sig i en kollission med en motspelare och fick linda året, men kunde spela vidare.

Olivia Schough, do: Anfallaren spelade 90 minuter i en något ovan roll som innermittfältare.

Therese Sjögran, Rosengård: Spelade 90 minuter som anfallare. Gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Amanda Ilestedt, do: Spelade 90 min i 7–0-segern mot Kristianstad.

Lina Nilsson, do: Spelade de första 78 minuterna.

Emma Berglund, do: Fick se hela matchen från bänken.

Emilia Appelqvist, Piteå: Spelade 90 minuter på innermittfältet mot Umeå.

Hilda Carlén, do: Släppte in ett mål.

Jenny Hjohlman, Umeå: Spelade 90 minuter men blev poänglös.

Jessica Samuelsson, Linköping: Spelade 71 minuter i 2–0-segern mot Vittsjö. Byttes ut med känningar i baksidan av låret och fick det lindat. Slog det fina inlägget som Stina Blackstenius gjorde målet på.

Charlotte Rohlin, do: Trots sin tidigare skada spelade hon hela matchen.

Emma Lundh, AIK: Spelade hela matchen i AIK:s anfall i 1–1-derbyt mot Hammarby.

Följande VM-spelare spelade inte: Kosovare Asllani, Hedvig Lindahl, Nilla Fischer, Sofia Jakobsson, Lotta Schelin, Caroline Seger, Linda Sembrant.