Anja Mittag och Rosengård deppar efter ännu en tappad poäng i damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Rosengård tappade poäng igen

För tredje matchen i rad missade Rosengård chansen att ta över serieledningen i damallsvenskan.

Efter två raka förluster blev det i alla fall poäng, 1-1 mot Växjö.

I en slätstruken första halvlek på Malmö Idrottsplats mellan två formsvaga lag var gästande Växjö minst dåliga.

I andra halvlek tog matchen fart och Rosengård hade flera möjligheter att ta ledningen. Sanne Troelsgaard hade ett skott utifrån som tippades tätt utanför av Växjö-målvakten Moa Edrud. Minuten efter var hemmalagets Glodis Perla Viggosdottir nära att nicka in 1-0, men bollen gick över i fritt läge.

I stället var det Växjö och landslagsanfallaren Anna Anvegård som öppnade målskyttet i den 68:e minuten. Och vilket mål sedan.

Efter en fin passning av mittfältseleganten Jelena Cankovic tog Anvegård med sig bollen via bröstet och slog till på volley direkt. Bollen seglade, via närmsta stolpen, in i mål bakom en chanslös Zecira Musovic.

Åtta minuter senare skulle dock Rosengård kvittera genom en vackert slagen frispark av Iva Landeka.

Trots flera hemmachanser blev det inga fler mål och matchen slutade 1-1. Ett resultat som innebär att Piteå är fortsatt serieledare i damallsvenskan, en poäng före Rosengård som har en match mer spelad.