Sjögran avslutade på topp – Rosengård klart för final efter storseger

Uppdaterad
Publicerad

Therese Sjögran avslutade karriären med en sista seger. Efter att ha tagit över spelet i andra halvlek är Rosengård klart för final i Svenska cupen efter 4-1 mot Umeå. – Det känns skönt att avsluta med en vinst, säger Sjögran till SVT Sport.

Matchen avgjordes till stor del i andra halvlek genom Martas 2-1 mål i 58:e minuten när Marta återhämtade sig från sin tidigare straffmiss och visade prov på stark vilja. Efter målet följde Rosengård den inslagna vägen och tog kontroll över matchen. I 77:e minuten kunde van de Ven säkra slutresultatet genom att utnyttja Umeås trötta ben och sätta det fjärde målet bakom Reuterwall.

Trots Rosengårdsdominans sett till hela matchen, var det Umeå som tog en överraskande ledning med 1-0 genom Umeås Hanna Glas och satte rejäl press på Rosengård.

Svenska Cupen

Glas flyttade upp från backpositionen och satte press på Marta på yttermittfältet som inte lyckades kontrollera henne. Efter en perfekt mottagning och en stark löpning kunde Glas ta sig förbi Marta och snyggt placera bollen i det vänstra krysset.

– Den satt ganska bra. Det kändes att jag fick en väldigt bra träff, säger Glas till SVT Sport.  

Umeå var länge med i första halvlek och Rosengård var besvikna över insatsen trots att Sjögran kvitterad till 1-1 i den 36:e minuten genom en straff.

– Vi är lite för omständiga. Umeå har lite mer bollinnehav än vi, och så brukar det inte vara här hemma. Både jag och laget måste upp ett snäpp i andra halvlek, säger Sjögran och Rosengårds tränare Markus Tilly håller med.  

– Vi är inte så nöjda med första tio minuterna, kvarten. Vi var passiva i vårt försvarsspel och Umeå fick för mycket tid på sig. Sen var det ett vackert mål, det kan vi inte göra så mycket åt. Efter det tycker jag att vi tuggar oss in i matchen och hade flera bra chanser förutom målet, säger Tilly som önskade mer aggresivitet och ett högre tempo i andra halvlek.                       

Sagt och gjort. I andra satte Rosengård rejäl press på Umeå som fick försvara sig gång på gång. Ju längre matchen led tröttade Rosengård ut Umeå som släppte in två snabba mål i matchens slutskede – 3-1 i 74:e minuten av Ilestedt, 4-1 i 77:e av van de Ven.

Sjögran avslutade karriären på topp

Matchen var Therese Sjögrans sista i karriären, i vilken hon fick avsluta med ett mål.  

– Det känns skönt att avsluta med en vinst och att komma ut och göra en bra andra halvlek, säger Sjögran till SVT Sport.

– Det är många tankar som går genom huvudet, man går och kollar på klockan och hoppas att det ska vara fler minuter kvar. Det är över nu, säger Sjögran efter hennes sista match.     

Nu väntar en ny roll för Sjögran som tar sig an rollen som sportchef i klubben. För Rosengård väntar nu Linköping i final. Den spelas den 8 augusti och kommer att sändas i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet