Eskilstuna United hoppas på storpublik när Djurgården kommer på besök i eftermiddag. Foto: TT

United mot Djurgården i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna United mot Djurgården – en tuff serieöppning för nykomlingen Dif, särskilt med tanke på att United räknar med ett stort stöd hemma på Tunavallen.

Fjolårets serietvåa Eskilstuna har tappat skyttedrottningen Gaelle Engannamouit till regerande mästaren Rosengård, men å andra sidan värvat ytterbacken Nathalie Björn och nya målhoppet Marija Banusic.

–Vi är redo att slåss om guldet i år också, säger Banusic till Eskilstuna-kuriren.

Första steget mot det målet är nykomlingen Djurgården på hemmaplan. Lagen har mötts i en träningslandskamp i vår, då blev det seger för United med 1-0.

– Att gå ut på Vallen mot Djurgården – det blir inte bättre, säger Björn.

Efter en smygstart i går, drar damallsvenskan igång på riktigt i dag med full omgång – första start 13.00, då tar Kif Örebro emot Umeå och Kvarnsveden möter Vittsjö, en timme senare drar Piteå mot Göteborg igång och 16.00 startar Linköping mot Mallbacken. Sist i dag; Eskilstuna mot Djurgården 17.00, en match där hemmapubliken ställer upp som den tolfte spelare med nummer 12 på tröjorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.