Visa alla (4)

Blandade känslor för Sundhage: ”Man kan inte få allt”

Pia Sundhage var både nöjd och irriterad efter EM-premiären mot Tyskland. – Jag var lite irriterad för vi skickar i väg bollen och kämpar, det är inte vår stil. Vi kan väl hålla vår boll i backlinjen, sade förbundskaptenen.

Sverige får vänta på den där efterlängtade segern över Tyskland i ett mästerskap. Men Pia Sundhage var ändå mestadels nöjd med matchen efteråt.

– Det är första gången på väldigt länge som vi har hållit nollan mot Tyskland, så jag tycker att vi lyckades med vårt försvarsspel. Det hade varit ännu roligare om vi lyckats med vårt omställningsspel. Det här båda gott, nu ska vi vila oss i form till nästa match, sade Sundhage.

Hur mycket gick matchen enligt plan?

– Väldigt mycket måste jag säga. Det var sista passningen som inte blev som vi ville, vi hade kunnat slå den oftare när Tyskland står väldigt högt. Men man kan inte få allt och detta kommer bara bli bättre.

På de fasta situationerna skapade Sverige en del målchanser, men enligt Sundhage hade det kunnat vara ännu bättre.

– De första hörnorna var dåliga, man måste dra in bollen ordentligt. Vi får ta det på premiärkontot, så kommer det inte att se ut nästa match.

”Jag var lite irriterad”

Det fanns också delar i spelet som Sveriges förbundskapten gärna ser blir bättre till nästa match. Bland annat att laget måste bli bättre på att hålla bollen inom laget.

– Jag var lite irriterad för vi skickar i väg bollen och kämpar, det är inte vår stil. Vi kan väl hålla vår boll i backlinjen. Det ska vi göra mot Ryssland och spela bort ryssarna.

Schough kan spela nästa match

Sveriges mittfältare, Olivia Schough, klev ut skadad i början av den andra halveken. Men Sundhage kom med lugnande uppgifter.

– Vi har världens bästa medicinska team. De sa att ”vill ni att vi hon ska spela så kan hon göra det”, men då sket vi i det och så får hon spela i nästa match i stället.

Hedvig Lindahl stod för några riktigt fina räddningar. Inte minst i slutet av matchen när hon fick upp en arm och räddade ett annars givet mål för Tyskland.

– Hon gör en fantastisk räddning. Jag är lite tjurig på henne, för hennes igångsättningar är lite ”si och så”. Hon prickar inte dit hon ska med bollen. Men hon är förlåten med den där räddningen hon gjorde. Yes!

Caroline Seger var även hon nöjd med premiären.

– Vi står upp bra. Den första halvleken är bättre än den andra, men vi försvarar oss bra tillsammans. Det är en bra premiär och 0-0 är vi glada för, sade Seger till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer