Drömstart gav Sundhage drömstart som förbundskapten

Mål innan klockan tickat upp på en minut i varje halvlek gav Sverige segern mot Schweiz i Pia Sundhages debut som förbundskapten.

Kosovare Asllani hade huvudrollen när Sverige besegrade Schweiz i Pia Sundhages debut som förbundskapten. 23-åringen stod för två assist och ett mål i 3-0-segern.

Sverige fick en drömstart i båda halvlekar. Efter 36 sekunder kom ledningsmålet. Kosovare Asllani kom igenom på vänsterkanten och lyckades spela bollen i sidled till en framstötande Sofia Jakobsson som bara hade att sätta foten till.

Damlandslaget i fotboll

– Vi fick en riktigt bra start. Det var skönt att vi fick ett tidigt mål och sen rullade det på bra. 3-0 är helt klart godkänt, säger Asllani till SVT.

I den andra halvleken tog det bara 34 sekunder. Sedan var 2-0 ett faktum. Asllani hade i paus flyttats upp till anfallspositionen då målskytten och Lotta Schelins anfallskollega Sofia Jakobsson bytts ut mot yttermittfältaren Antonia Göransson.

Från sin anfallsposition slog Asllani bollen i en båge över den utrusande målvakten i Schweiz som misslyckades med sin rensning. Lotta Schelin hade sin del i målet då hon var på väg igenom och störde målvakten till den svaga rensningen.

Asllani missade sedan en jättechans att utöka Sveriges ledning efter att Lotta Schelin haft lekstuga ute på vänsterkanten, avancerat in i straffområdet och spelat in bollen till en fristående Asllani som hade öppet läge. 23-åringen lyckades dock med konststycket att missa bollen.

Revanschen kom dock efter 77 minuter då Asllani spelade in bollen från höger förbi Schelin och fram till inhopparen Göransson som satte 3-0 via en täckande schweiziska.

I Sverige debuterade Malmös 19-åriga anfallare Elin Rubensson.