Förbundsbasen: ”Intressant med Pia”

Scanpix
Foto: Scanpix
Thomas Dennerbys kontrakt, som förbundskapten för svenska damlandslaget i fotboll, går ut i november. Ett hett namn som ersättare är Pia Sundhage.

Pia Sundhage har öppnat för att leda Sverige nästa år under hemma-EM. Något Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är positiv till.

–Jag tycker det är jätteintressant. Hon är ett oerhört aktat namn på den internationella fotbollsscenen. Det är bara positivt att hon är intresserad av att komma tillbaka till Sverige, säger Nilsson till Expressen.

Fotbollförbundet har varit i kontakt med den nyblivna OS-guldmedaljörer, Pia Sundhage, med jämna mellanrum.

–Det finns en ständig kontakt med Pia, säger Nilsson.

Till SVT säger han dock att förbundet inte har någon brådska i att få klart vem som ska leda landslaget:

– Vi har inte någon stress i det här eftersom Thomas Dennerby fortfarande är anställd av oss, säger han till SVT Sport.

Thomas Dennerbys kontrakt går ut i december om han fortsätter som förbundskapten är inte bestämt. I går diskuterade förbundsstyrelsen hans framtid men beslutet dröjer minst två veckor.

–Om det skulle bli Pia om jag slutar, det vore bara roligt. Jag har inga problem med det, säger Dennerby till Expressen.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.