Visa alla (2)

Svenska kritiken mot hala planen

Svårbehandlad boll och skobyte för Lisa Dahlkvist. Mattan på Rat Verlegh Stadion var i fokus under den första halvleken mellan Sverige och Tyskland. – Den är lite parkettaktig, så det går väldigt fort där ute, sade Sveriges assisterande förbundskapten, Lilie Persson, till SVT Sport.

Det var mållöst mellan Sverige och Tyskland i halvtid. Väl där kritiserade Sveriges assisterande förbundskapten, Lilie Persson, gräsmattan.

– Det är en halvlek som svänger väldigt mycket åt båda hållen. Det är lite chansartat, lite hafsigt och lite slarvigt. Det är också lite halt på planen som gör att det sker sådana konstiga misstag. Den är lite parkettaktig, så det går väldigt fort där ute, sade Persson.

Bytte skor

Lisa Dahlkvist var tvungen att byta skor mitt under den första halvleken. ”Några av spelarna spelar med skruvdobbar och andra inte”, sade SVT:s kommentator, Chris Härestam.

– Släpper rötterna i gräset där ute är det inte alls säkert att det räcker med skruvdobbar utan då försvinner hela gräsmattan under foten och då spelar det ingen roll om man får fäste. Det kan vara lite olika beroende på hur gräset är. Men är det så att ytan släpper, då kan skruvdobbar fungera mycket bättre. Det borde man läst av innan matchen, sade SVT:s expert, Markus Johannesson.

Nöjd med starten

Lilie Persson var annars delvis nöjd med den första halvleken.

– Vi har fått ner dem ett par gånger och skapat några hörnor, men sedan har vi för dålig kvalitet på hörnorna. Internationell fotboll handlar mycket om fasta situationer och dem måste man ta tillvara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer