Foto: SVT

Här jublar de över SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad
Det blev en högdramatisk final i lag-SM i bugg och rock 'n' roll. Inte förrän i sista grenen kunde Karlstadsklubben DK Rocksulan avgöra och bärga SM-guldet.

När den sista grenen, som var bugg, återstod av finalen i lag-SM i bugg och rock 'n' roll skiljde det bara en enda poäng mellan de tre bästa lagen: DK Buggie från Ulricehamn, Uppsala Bugg & Swing Society samt DK Rocksulan från Karlstad.

Och det blev det sistnämnda laget som gick segrande ur striden. DK Rocksulans Elizabeth Lindström fanns med i den sista grenen.

”Visste ingenting”

– Jag hörde bara att det var jämnt. Jag visste ingenting, jag bara körde, berättar hon för SVT Sport om tankarna inför slutgrenen.

När SM-guldet stod klart utbröt härliga glädjescener hos Rocksulan. Silvret fick de regerande mästarna Uppsala Bugg & Society nöja sig med, medans DK Buggie fick bronset.

Firar med dans

– Det här har man väntat på några år. Det roligaste på väldigt länge. Vi var på topp allihop, säger Rocksulans Andreas Larsson.

Frågan är om Karlstadslaget orkar fira med mer dans i kväll.
– Jo, lite dans blir det, försäkrar Elizabeth Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet