Foto: TT Nyhetsbyrå

DBU lägger hela skulden på spelarna

Uppdaterad
Publicerad

Det råder förstämning i Danmark sedan det står klart att VM-kvalet ställs in – och det är hårda ord från det danska fotbollsförbundet, DBU.

– Det är en historiskt dålig dag för damlandslaget och för hela den danska fotbollen. Det är helt groteskt  att vi står inför en situation där spelarna inte vill komma till en viktig landskamp när vi erbjudit bättre villkor och inbjudit till nya förhandlingar efter matcherna, säger förbundets elitchef Kim Hallberg på förbundets hemsida.

– Vi upplever att spelarföreningen och spelarna tagit landskampen och fans som gisslan, fortsätter han.

VM-kval fotboll

DBU har informerat FIFA om återbudet och inväntar nu besked om straffet, som kan bli ekonomiskt, ett poängstraff och/eller avstängning från hela VM-kvalet.

– Vi känner inte till konsekvenserna än men oavsett vad är detta ett stort avbräck för dansk damfotboll, som annars haft en historisk chans, säger Hallberg i pressmeddelandeet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet