Kinsey: ”Nu vet jag mer vad jag vill”

Uppdaterad
Publicerad

Hon var jättetalangen som vann JEM i höjdhopp men som sen tappade kärleken till friidrotten. 2010 la hon spikskorna på hyllan men nu är höjdhopparen och världstrean Erika Kinsey tillbaka och satsar på VM i augusti. Vägen till framgång?

– Jag har provat på olika saker så nu jag vet mer vad jag vill, säger Kinsey till SVT.

Som 19-åring vann hon junior-EM i höjdhopp. Efter det tappade Erika Kinsey, tidigare Wiklund, kärleken till friidrotten.

– Då kände jag ”ska det kännas så här efter att ha vunnit JEM-guld”. Jag var inte riktigt så glad som jag tyckte att jag borde vara. Jag kände inte samma glädje med friidrotten utan det var mer press. Nu måste jag prestera och nu måste jag göra det för andra istället för att tänka på vad jag vill göra, säger Kinsey till SVT.

Diamond League

2010 bestämde hon sig för att slutade med friidrotten. Istället flyttade hon till Norge för att spela ishockey. Kärleken tog henne sedan till USA där hon började studerar och så småningom hittade hon tillbaka till friidrotten.

”Vill inte lägga någon press”

– Jag har provat på olika saker så nu vet jag mer vad jag vill. Jag vill gå fullt ut för friidrotten och gör det för att det är roligt och för att jag vill det.

I mitten av juni hoppade hon 1.97 vilket gör att hon är delad världstrea och ett av Sveriges medaljhopp inför friidrotts-VM i augusti.

– Jag har aldrig varit på ett så stort mästerskap förut så det är mycket att se och lära. Jag vill inte lägga någon press. Jag vill ha kul och då får jag se hur långt det räcker. Jag vill bara hoppa höjdhopp som jag älskar att göra.

Kinsey gör Diamond-League-debut på torsdag i Lausanne. En tävling som SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Diamond League

Mer i ämnet