Sallinen snuvade Plastino på hjälterollen

Djurgården vann med 3–2 borta mot Tappara efter förlängning – och tog revansch efter förlusten i premiären. Segerskytt blev Tomi Sallinen – som snuvade sverigebakante Nick Plastino på hjälterollen. Tvåmålsskytten satt utvisad när Djurgården avgjorde.

– Vi tar steg varje dag och hade energi att vinna matchen. Sedan är det klart att det finns en del skönhetstecken fortfarande, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi i Eurosports sändning efter matchen.

Mycket Plastino

Gästerna Djurgården fick en drömöppning på matchen. Redan efter två minuter satte Henrik Eriksson ledningspucken i nät och Nick Plastinos kvittering kom först när halva matchen var spelad.

Champions Hockey League

Djurgården fick sedan ett gratismål när Linus Hultströms skott enkelt gick förbi målvakten – bara några minuter före paus.

Men 50 sekunder innan pausvilan slog Plastino till med stora kanonen från blå – 2–2.

Jagade segermål

Tappara jagade ett segermål i tredje perioden. Hemmalaget pressade på rejält och Djurgården såg tröttkört ut, trots det lyckades man störa, stressa och döda ett numerärt underläge.

Hemmalaget fick också chansen att sätta Djurgården i gungning rejält i spel fyra mot tre med fem minuter kvar av tredje, men Nick Plastino – som nog gärna ville bli matchvinnare där – slog ett slagskott från blå högt över.

Första segern

I stället blev han i slutsekunderna av tredje utvisad – vilket bäddade för Tomi Sallinen, nyförvärvet från Leksand, som satte segerpucken bara 43 sekunder in i sudden death.

Djurgården har därmed två poäng efter två spelade matcher. Tappara har spelat tre matcher, det här var förta poängtappet.