Robert Ohlsson. Foto: Bildbyrån

Guldtränare tar över Djurgården

Publicerad

Assisterande guldtränare med Frölunda förra veckan. Idag blev det klart att Robert Ohlsson tar över Djurgården. ”Detta är det finaste coachjobbet i Sverige”, säger Ohlsson till Djurgårdens hemsida.

Robert Ohlsson har en bakgrund som junior-spelare i Djurgården och har tidigare tränat klubbens J18-lag. Under sex år var han assisterande tränare i Junior- och Småkronorna. 2013 blev han assisterande bakom Roger Rönnberg i Frölunda.

Nu är han alltså tillbaka i Djurgården – som huvudtränare.

– För mig är detta en dröm, eftersom det är det största jobbet som jag har drömt om på coachsidan. Dels för att jag är djurgårdare och tog mina första skär här men också tack vare historien, säger Ohlsson till Djurgårdens hemsida.

– Djurgården är den tyngsta klubben på många vis. Historiskt sett har klubben legat i framkant inom ishockeyn i olika epoker. Detta är det finaste coachjobbet i Sverige och det är därför en stor ära att bli huvudtränare i Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer