Starka reaktioner på SVT:s granskning

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport granskar just nu domarkrisen i Sverige. En enkätundersökning visar bland annat att tre allsvenska domare funderat på att sluta under de senaste två åren – främsta skälet uppges vara hot.

Granskningen har väckt reaktioner i sociala medier. Här är ett urval:

Ogillar!! Hur kan folk bete sig så illa?! Måna om våra domare (ja, alla funktionärer), från barn till vuxen!
@hardyflap

Riktigt tragiskt. Det blir ju fotbollens död om ingen vågar döma.
@agne53

Tragiskt att det inte finns någon respekt.
@peppeerson

Spelare som hotar domare borde få stränga straff: Avstängning för säsongen.
@sodand

Alltid lika ledsam läsning detta. Unga människor är lika hårt drabbade av hänsynslösheten under matcher också. Vet att föreningar mer aktivt börjat arbeta med mentaliteten hos föräldrar, andra påhejare och även sina egna ledare och spelare men det är en lång väg kvar. Svårt att komma åt detta, Sverige är fullt av människor som inte fixar de sociala koderna i vad som är okej och inte. Men en stor eloge till de som väljer att dra på sig domartröjor eller tar ansvar.
@fred_ace

Inte förvånad tyvärr. Ser på barnens fotbollsmatcher hur föräldrar/tränare beter sig mot domare som bara är barn!! Helt patetiskt!!!
@annakarinth

Följ Englands exempel och stäng av huliganer på livstid från alla fotbollsarenor! Så slipper alla riktiga fans de idioter som bara går på matcher för att bete sig som iq-befriade treåringar.
@fillifjonkens

I vår förening har vi infört domarstödjare vid hemmamatch; en förälder som stöttar domarna från åskådarsidan och som har till uppgift att säga ifrån om någon i publiken beter sig illa mot domare (eller spelare oavsett lag). Första säsongen och ska bli spännande att se hur det tas emot.
@ordlabbet

Bra ni tar upp det här. Hoten börjar också smyga sig ner i divisionerna.
@Larssonemil

Varianten som körs i SHL? Kamera + mick så att man får se hur snabbt det går, höra dialogen och se hur svårt det är utan massa repriser.
@morren78

Har du egna erfarenheter? Använd #domarkrisen i sociala medier eller fyll i formuläret nedan. Lämna gärna din mejladress och skriv om du inte vill att vi publicerar din kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer