Svensk Antiopning kommer med lugnande besked om dopningstester efter Hanna Öbergs oro.

Svensk Antidoping: ”Går väldigt bra med testningen”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska skidskyttestjärnorna Stina Nilsson och Hanna Öberg har uttryckt oro för minskade dopningstester under coronapandemin. Men nu kommer lugnande besked.
– Vi är uppe på samma nivå som tidigare år efter en liten dipp under våren, säger Jenny Schulze, gruppledare på kontrollenheten på Svensk Antidoping.

Jenny Schulze är gruppledare på kontrollenheten på Svensk Antidoping, och menar att den specialdesignade test-bussen som började användas i maj fungerar bra.

– Det går väldigt bra med testningen. Jag kan meddela att vi är uppe på samma nivå som tidigare år efter en liten dipp under våren. Bussen fungerar jättebra och den har varit ute på flera turnéer runt om i Sverige, säger hon till SVT Sport.

Schulze tycker alla utövare har varit väldigt positiva till dopningskontroller, även under den pågående pandemin.

Ska ni förlänga kontraktet för bussen?

– Ja, vi har förlängt med en månad, så ska vi göra en utvärdering när vi är tillbaka från semestrarna om vi ska behålla den ett tag till. Det har fungerat bra att testa utan buss också. Än så länge har alla utövare varit väldigt positiva till dopingkontroller och våra coronaanpassade procedurer har fungerat bra, säger Schulze.

ARKIV: SVT:s reporter testas i dopningsbussen (12 maj 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se när SVT Sports reporter testas i Svensk Antidopings nya specialdesignade buss Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer