Samuel Kalalei fast för dopning. Foto: TT

Ytterligare kenyansk löpare fast för dopning

Publicerad

Den kenyanska maratonlöparen Samuel Kalalei stängs av för dopning. 23-åringen har åkt fast för bloddopningen Epo och stängs av i fyra år. Domen slogs fast av idrottarnas integritetsenhet, AIU.

Dopningshärvan kring kenyanska löpare växer. Senast i raden att åka fast är Samuel Kalalei, som stängs av fyra år efter att ha ertappats med bloddopningen Epo. Detta berättar AIU. Det var Kenyas 138:e dopningsfall sedan 2004.

23-åringens urinprov togs efter Rotterdam Marathon i april och visade postitivt. Kalalei blev provisoriskt avstängd från och med den 4:e juni och i dag fastställdes domen av AIU.

Han vann Aten Marathon i november i fjol, men det resultatet och alla andra sedan loppet i Rotterdam kommer att diskvalificeras.

Tidigare i år beslutade AIU att stänga av de båda kenyanska löparna Eliud Magut och Suleiman Kipses Simotwo i fyra år. Båda stängdes av i fyra år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer