Björn Eriksson, RF. Foto: Bildbyrån

”För att citera Magnus Uggla – jag mår illa”

Uppdaterad
Publicerad

Rikdsidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, reagerar med avsky mot dagens rapport att 1 000 ryska idrottare är inblandade i systematisk dopning. ”Jag mår illa”, säger Eriksson.

Rapporten slog ned som en bomb. 1 000 ryska idrottare i 30 olika sporter har varit involverade i manipulation av dopningsprover.

– För att citera Magnus Uggla, jag mår illa. Jag har inte hunnit läsa den rapport som presenterades idag som dessvärre verkar gå i linje och förstärka den mörka bilden från rapporten som lämnades över i somras, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Den första delen i rapporten kom redan i somras. Uppföljningen innehåller fler och djupare detaljer.

– Det är viktigt att de internationella idrottsorganisationerna ökar sitt samarbete för att hitta fuskarna. En central del är att WADA:s oberoende och roll som utredare stärks. Idrott utan rent spel förlorar all trovärdighet, säger Björn Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.