Blomquist: ”Det är kriminellt”

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna på Wadas rapport om rysk dopning är enorm. Många är förbannade – liksom SVT Sports expert Anders Blomquist. ”Det är kriminellt”, säger han.

Den stora ryska dopningshärvan har inte helt oväntat blivit en stor snackis även i Davos där helgens världscuptävlingar i längdskidor körs.

– Det är fullständigt osannolikt. Det är som en dålig deckare – man blir upprörd och man blir förbannad. Det är kriminellt, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Jag hade förstått att det var en gedigen komplott att man fullständigt manipulativt förstört dopingtesterna, men att det var så många är fullständigt chockerande.

”Inte så förvånad”

SVT Sports kommentator Jacob Hård om fredagens världsnyhet som bland annat avslöjat manipulerade dopningstest.

– Det är ett bedrägeri av gigantiska mått. Jag var inte så förvånad eftersom det här egentligen bekräftade det som den förra rapporten sa i juli. Nu fick vi veta ännu mer om omfattningen av det, så det klart det är något helt extraordinärt, säger han.

– Att det var så många och att det är så enormt systematiserat var ytterligare ett steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.