Ryssland om hacker-anklagelserna: ”grundlösa”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland slår tillbaka mot Wada och de anklagelser om dataintrång som Ryssland påstås ligga bakom. Anklagelserna är ”ogrundade och oprofessionella”.

– Dessa grundlösa anklagelser verkar vara ett klumpigt försök att hitta ännu en anledning att attackera Ryssland, skriver Andrey Kolesnikov, talesman för den ryska ambassaden i Norge, i ett e-postmeddelande till NRK.

– Ryssland har naturligtvis ingenting att göra med de här dataproblemen, fortsätter han om de anklagelser som det rapporterats om tidigare.

Då berättade generalsekreteraren för Wada, Olivier Niggli, att deras datasystem har utsatts för hackerförsök varje dag i tre veckor:

”Vi har en ganska bra misstanke om vem hackaren är. De är från Ryssland och de är bekanta med västerländska regeringar”, sa Niggli då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.