Therese Nilshagen med Dante Weltino. Foto: TT

Nilshagen tar plats i stjärnspäckat startfält i dressyr

Uppdaterad
Publicerad

Tyska storstjärnan Helen Langehanenberg på Damsey FRH och svenska duon Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD är klara ekipage för start i internationella dressyrtävlingen i Friends Arena 28 november–1 december.

– Det känns jättebra. Stockholm är den bästa inomhustävlingen, med högst standard och ett unikt startfält. Det är som att rida ett mästerskap, säger Therese Nilshagen.

För tredje året i rad tar Nilshagen plats i det exklusiva startfältet om tio av världens bästa ryttare.

Helen Langehanenberg är med sin mjuka ridning en publikfavorit. Med Damsey FRH var hon fyra i top 10-finalen förra året. Ekipaget var trea i världscupfinalen i Göteborg tidigare i år och laddar för top 10-starten med att bland annat rida världscuppremiären i danska Herning i helgen.

Helen är en av bara sex ryttare i världen som har ridit på över 90 procent.

Sedan tidigare är tyska världsettan Isabell Werth samt Sveriges högst rankade ryttare Patrik Kittel klara för tävlingen.

Program top-10 dressyr, Stockholm

Lördag 30 november 11:00 Grand Prix

Söndag 1 december 10:45 Grand Prix Kür

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.