Emilie Nyreröd med i EM-truppen Foto: TT Nyhetsbyrån

Nyreröd med i EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Bo Jenå bjöd inte på några överraskningar när han presenterade truppen till EM i dressyr i tyska Aachen. Men en nykomling fick plats: Emilie Nyreröd med Miata. ”De är verkligen årets rookie”, säger han i ett pressmeddelande.

28-åringen från Skultuna har på kort tid gått från ett lovande ekipage till en plats i A-landslaget, och ingick allra senast i laget som vann nationstävlingen i Falsterbo.

”Hon har haft en fantastisk utveckling och motsvarat alla förväntningar”, säger Jenå.

Ridsport

Truppen består i sin helhet av Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello, Patrik Kittel med Deja, Minna Telde med Santana och Emilie Nyreröd med Miata. Reserv på plats i Aachen blir Paulinda Friberg med Di Lapponia T.

”Vi ser fram emot årets mästerskap och vi tror att det blir ett fantastiskt EM”, säger Bo Jenå.

EM i Aachen avgörs den 11-23 augusti. Dressyren ingår i tävlingsprogrammet under den första veckan. I EM ingår även hoppning, körning fyrspann, reining och voltige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ridsport

Mer i ämnet