Micke Leijnegard: ”E-sport är en sport precis som all annan”

SVT E-sport tog ett snack med Micke Leijnegard om Emil "HeatoN" Christensens medverkan i Mästarnas mästare. – Han visade en enorm vinnarskalle, berättar programledaren.

Emil "HeatoN" Christensen är en av deltagarna i årets säsong av Mästarnas mästare och den första e-sportaren som medverkar i programmet.

Han ansågs länge vara världens bästa Counter-Strike-spelare och är den första e-sportaren som blev invald i "E-sport Hall of Fame".

”En sport precis som all annan”

SVT E-sports Petter Sjöstrand möter programledaren för Mästarnas mästare Micke Leijnegard, han har hela tiden varit positivt inställd till ”HeatoNs” medverkan.

– Som i all tävling krävs det att du som e-sportare är superskärpt och den som är mest skärpt och koncentrerad på plats vinner. Så på så sätt är det en sport precis som all annan, säger han.

Fansen jublade

Sedan 2014 har "HeatoN" fans drivit en kampanj där de försökt få med Emil Christensen i programmet. När hans medverkan blev officiell, efter att freestyleåkaren Jon Olsson tvingats hoppa av, jublade e-sportare och fans över beslutet. Många av dem var unga killar som vanligtvis inte tittar på tv, berättar Micke Leijnegard.

– Då blev det givet för mig att jag vill att de ska vara med oss. Dels älskar jag dataspel och är en gamer själv och jag såg att vi plötsligt hittade någonting som intresserade unga killar, säger Micke Leijnegard.

”Enorm vinnarskalle”

På grund av den sena förfrågan var e-sportaren inte i toppform inför inspelningarna.

– Vi kollade med Emil om han kunde vara med, men det kändes lite oschysst för han var inte i sin bästa form efter sommaren. Det kan vara bra för e-sportarna att veta, säger han och tillägger:

– Jag kan inte säga hur det har gått i tävlingarna men han blev väldigt omtyckt och visade en enorm vinnarskalle.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.